top of page

Vem är jag som sångpedagog?

Kroppen sjunger och hjärnan tolkar!
Efter att ha jobbat mer än tjugo år som opera-och konsertsångare känner jag att jag vet vad som krävs för yrket.
Jag har undervisat sångelever sedan 1985. Mina elever kommer från många olika genrer,-skådespelare, musicalartister, operasångare eller bara de som sjunger för att må bra!
Det är helheten som räknas, inte bara en fantastisk teknik, utan även ett uttryck i kroppen som överensstämmer med det man sjunger. Därför arbetar jag väldigt fysiskt med mina elever. Man måste betrakta sig som ett instrument som man spelar på. I min strävan att kunna lära ut sång maximalt har jag utbildat mig i röstmassage. Många sångare har spänningar i axlar och käkar som försvårar den tekniska sångutvecklingen
Mitt arbete på Kulturama  som scenspråkslärare och regissör gör mig medveten om vad som krävs för att nå ut till publiken, hur man som sångare gestaltar det som framförs, och att ett sceniskt ”tänk” ofta är förlösande även för sångtekniken.
Det underbara med att sjunga är att alla är unika, ingen låter som du!
Jag jobbar med varje elev för att den ska hitta sin naturliga klang, där det ser och låter enkelt. Jag vill att även en skala har en undertext så man tänker musik och uttryck även när man värmer upp sig och gör tekniska  övningar.

bottom of page